Dette er Google Nexus 10

Selv om orkanen Sandy satt en stopper på showet som skulle foregått i dag, har Google likevel lansert flere produkter.

Google Nexus 10

Det tok Google en hel del tid å lansere nettbrett under Nexus navnet, men på noen få måneder nå har vi plutselig fått to Google Nexus nettbrett. Først ute var Google Nexus 7 som var et samarbeid med ASUS, mens i dag er det Google Nexus 10 som gjelder, og denne gangen har Google samarbeidet med Samsung om utviklinen av produktet.

Høyeste oppløsning på markedet

Google Nexus 10 har fått en 10.1 tommers skjerm med en skjermoppløsning på hele 2 560 x 1 600 punkter, eller 300 punkter per tomme ifølge Google. Dermed er oppløsningen på Google Nexus 10 ennå høyere enn nyeste generasjon iPad fra Apple.

PLS skjerm

Det har gått rykter om at Google Nexus 10 skulle komme med en Super Amoled skjerm, men det stemmer ikke. I stedet kommer den med en PLS skjerm. PLS er en videreføring fra Samsung av IPS teknologien som brukes i en mengde skjermer både på nettbrett og PC skjermer.

Kun WiFi

Ved lansering kommer Google Nexus 10 kun til å støtte trådløse nett via WiFi, men støtte vil snart også dukke opp for mobile nett i følge Google. Hva snart betyr er i denne sammenhengen ikke så lett å vite, men det må være lov å håpe at vi vil se Google Nexus 10 med 3 og 4G mobile nett før jul.

Når?

Google Nexus 10 kommer til å bli å finne i butikkene fra og med den 13. november i USA, Storbritannia, Australia, Frankrike, Tyskland, Spania, Canada og Japan. Dermed ser det ut til at vi må vente en stund her på bjerget, på samme måte som vi måtte vente en stund på Google Nexus 7 som først helt nylig har vært å finne i norske butikker.

Pris

I USA kommer prisen til å ligge på 399 amerikanske dollar for Google Nexus 10 med 16GB internminne, mens 32GB utgaven vil gå for 499 dollar. Tilsvarende tall i UK er 319 pund for utgaven med 16GB, og om du vil gå for 32GB varianten vil du måtte betale 389 pund i Storbritannia.

Mer info

Du kan lese mer om Google Nexus 10 her. Merk at denne artikkelen er basert på rykter, og som nevnt over så kommer ikke Nexus 10 med Super Amoled skjerm, men det ser ut til at resten av spekulasjonene fra tidligere i uka stemmer bra med det endelige produktet.