Dating for eldre – Hva er viktig å tenke på?

De gamle har det godt sies det ofte, men det er ikke alltid like enkelt å bli gammel. En ting som ofte er meget utfordrende med å bli eldre er det faktum at en ikke møter på langt nær like mange mennesker som en pleide å gjøre. Der en i ungdommen møtte nye mennesker gjennom universitetet, nye arbeidsplasser, og organiserte aktiviteter, så har en gjerne ikke den luksusen som gammel.

Dating for eldre

Selv det å reise utenfor døra kan være utfordrende for mange eldre, selv om en ikke har passert mer enn 50 år. Dette kan være knyttet både til fysiske plager og angst. Angsten er tross alt verst når en ikke kjenner mange mennesker, og heller ikke omgår mange i hverdagen. Men hvordan skal en kunne finne den rette i sitt liv dersom en ikke snakker med andre?

Det finnes mange mennesker over 50 år i Norge som allerede har vært gifte, og kanskje til og med fått barn, men som en gang ble skilt. Mange av disse har nok gitt opp datinglivet, men det er aldri for sent å finne den rette! Der det å gå ut i offentligheten, og spesielt det å snakke med fremmede, nok kan bli litt for tøft, så finnes det et godt alternativ i det å date på nett. Dating for eldre på nett er nemlig i ferd med å virkelig ta av!

En eksplosiv vekst i antall medlemmer!

Det har seg nemlig sånn at datingsider fokuserer på enkelte målgrupper ofte. Ikke alle spenner om alle som søker en partner, men prøver heller å finsikte seg inn på enkelte grupper. Gruppen med eldre mennesker er en av disse mange gruppene, og denne har virkelig fått mange nye datingsider bare de siste 10 årene.

Dette kommer som følge av at det har vært en eksplosiv vekst i antall medlemmer. Der en tidligere først tenkte at dating på nett burde være helt uaktuelt for folk flest, så slengte de unge seg på og gjorde dette til sin greie. Mange møtte sin kjærlighet her, men lite visste de om hvilke ringvirkninger de også skulle bidra med til de menneskene som er oppover i årene.

For i dag finnes det nemlig en håndfull datingsider som ene og alene er dedikert til eldre, og disse er kjente navn blant mange nordmenn. Dersom du altså er i dine beste år, over 50 for å være helt spesifikk, så er det ingenting i veien for å finne kjærligheten – og det gjennom mediumet du neppe hadde tenkt deg. Men i dag er det altså like mange eldre mennesker som finner kjærligheten over nett som det er unge mennesker som gjør det.

Se oversikt over de beste norske datingsidene her.

Seniordating

Hold deg trygg på nett

Før du setter fart og sjarmerer i Øst og Vest, så kan det være lurt å sette et par forholdsregler – og dette handler ikke om forholdene du skal inngå, men heller dine aktiviteter på nett! Akkurat som alle andre sider på nett, så vil datingsider på nett inneholde personer som ikke nødvendigvis har ditt beste i sin hensikt. Allikevel skal du ikke frykte noe, for det finnes enkle steg for å beskytte deg selv.

Du kan for eksempel starte med sunn fornuft. Om noen spør deg om penger for å møte deg, uansett hvor fristende dette kan høres ut, så må du for all del ikke gå i denne fella. Det kan nemlig koste deg dyrt, da sannsynligheten er stor for at dette er svindel. Når du er i en sårbar situasjon, slik som jo mange eldre enslige er, så er det lett å gå i en slik felle.

Det er dog mulig å fortsatt være glad og spent i personer på nett, men samtidig være litt kritisk. Om en ungjente på 20 år kontakter deg på 50 år over nett, så trenger det ikke nødvendigvis å være svindel – men du kan gjerne ta en ekstra god titt på profilen, og kanskje til og med søke på hennes navn for å verifisere hvem dette faktisk er.

Videre kan du laste ned antivirusprogram dersom du velger noen litt mer ukjente datingsider, eller muligens også et VPN om du ønsker å holde din trafikk og kommunikasjon kryptert. Det er også mye trygghet i det å bruke et VPN når du skal date på nett, da din IP-adresse ikke kan bli sporet.

Hvor tidlig kan første møte være?

Det er mange spørsmål knyttet til online dating, men når du først finner den rette, så er det liten tvil om at det er ett enkelt spørsmål som banker ekstra hardt på døra: hvor lenge må man vente før en kan møte personen? Det finnes egentlig ikke noe fasitsvar her, men det er lurt å bli godt kjent før en møtes. Spesielt dersom en bor langt unna hverandre, så kan det fort være lurt å ta en videochat før en møtes i person.

Dessuten er kanskje forholdsreglene knyttet til selve møtet i seg selv viktigere enn når en faktisk møtes. Det finnes tross alt personer med ugunstige hensikter der ute, og selv om folk flest har et godt filter for hva som er troverdig og ikke, så er det fort gjort å la seg rive med. Derfor kan en god ide være å møtes i offentligheten før en gjør møtene til en privat sak.

Disse stegene er dog kun for din egen sikkerhet, slik som du ikke ville gitt bort din adresse til en fremmed for eksempel, eller møtt opp i deres hjem uten å ha møtt dem før eller uten noen form for referanse. Du bør behandle en person du dater online som en fremmed – men samtidig også som en spennende flørt!

Konklusjon

Også eldre fortjener å få møte den rette, og det er aldri for seint å ta dette initiativet. Med online dating for eldre blir det også enda enklere, da en tross alt kan finne den rette fra godstolen hjemme. Registrerer du deg hos en datingtjeneste for eldre, så kan du sette i gang datingen nærmest umiddelbart, og ikke minst finne den rette i ditt liv!